Klädesholmen 30/8 2022

Så var det dags för ett litet brev från mig igen.

Så här i sommarens sista skälvande timmar sitter jag på balkongen med solnedgången framför mig och sammanfattar månaderna som gått sedan förra brevet.

Sommaren har varit blåsig! Det känns som hela juli blåste bort. Även juni var blåsig. Det har varit korta perioder på bara några få dagar som vi haft riktig högsommarvärme. Däremot kom det fina vädret lagom till alla var tillbaka på arbete och i skolan. Konstigt att det alltid är så!

Vår båtsommar har varit kort, mycket beroende på min opererade axel som inte tillät båtliv ute vid klippor, men jag har sett att gästhamnen haft mycket att göra och förstått att många av er medlemmar varit ute en hel del med era båtar. Jag hoppas att ni njutit och laddat batterierna!

Det är dags för upptag av båtar för många av er. Jag vill påminna er att göra rent bommarna från påväxt vid er båtplats. Det växer otroligt mycket under sommarmånaderna och det flyter meterlånga sjögräs/tångruskor från många av våra bommar.

Vid upptag, kontakta Lennart för bokning av tid, och tänk på att ha med er ”putthjälp”.

Jag vill också påminna om föreningens sista arbetsdag denna säsong, den 8 oktober. Kan man inte närvara just den dagen, går det bra att kontakta Lennart så har han arbetsuppgifter du kan göra vid andra tillfällen.

Ta gärna en titt på vår hemsida, där finner ni alla föreningens dokument och planer, samt uppdateringar och kalender.

Diskussion med Tjörns hamnar kring gästhamnen kommer att börja nu i höst.

Jag önskar er en fortsatt fin sommar och höst, så hoppas jag att vi ses på arbetsdagen!

Marie Andersson, ordförande

 

 

Klädesholmen 22 06 20

I lördags var det dags för vår gemensamma arbets- och städdag. Vi hade, som vanligt, stor uppslutning. Jag fotade, och grillade korv som gick åt i solskenet. Vi fick gjort mycket planerat arbete. Något jag vill be er alla att göra nu i början på sommaren: skrapa rent era bojar på bommarna. Det är otroligt mycket påväxt som slingrar sig runt bojar och båtbottnar.

Nedan följer lite foton på några av alla medverkande i lördags och med dem vill vi i styrelsen önska er alla en härlig sommar.

Klädesholmen 22 05 30

Hej på er!

Sitter här, en av de sista skälvande dagarna i maj. Vädret utanför bjuder på regn, till skillnad från merparten av maj, som mest gett oss dagar av hård vind med stormbyar. Saknar de där härliga majkvällarna, då man inte har lust att gå och lägga sig, för luften är ljummen och full av löften om sommar.

Våren har varit produktiv i vår hamn. Den började med kättingbyten på våra flytbryggor, följdes av arbetsdagen i april då flera viktiga jobb blev klara, och fler ska åtgärdas nästa arbetsdag.

Vi hade påskevaga igen, efter pandemiuppehåll i två år. Bygget kom i gång sent, men det blev ändå en imponerande storlek på vagan. I samband med tändandet bjöds vi på fyrverkerier!

I dagarna blev vår utbyggda altan klar. Tjörns jazzklubb anordnar en tradjazzfestival i juli och har bekostat en utbyggnad av altanen för att hålla spelningar där fredag- och lördagskväll 15-16/7. Boka gärna in dagarna för härliga musikupplevelser och fest på ön.

Hamnplanen töms på båtar för varje dag som går, ett härligt sommartecken. Nu finns plats att parkera på övre hamnplan igen och nya parkeringskort för 2022 finns att köpa i hamnkontoret. Be Lennart om hjälp.

Vi har delat ut fyra båtplatser till nya medlemmar, välkomna ska ni vara!

Arbetet med hemsidan går framåt. Ta er gärna en titt: kladesholmenvh.se

Vi vill påminna om att skrapa rent era bojar när ni sjösätter. Många bojar har meterlånga påväxter. Redskap för detta finns att låna.

Två viktiga datum att skriva upp i almanackan:

17 juni, sista dag för sjösättning i hamnen. Sedan ska hamnplanen vara tom inför vår arbetsdag och sommarens behov av parkeringar.

18 juni, arbetsdag i hamnen. Vi ses på övre hamnplan kl. 09.00. Vi avslutar med att grilla korv.

Med förhoppning om en fortsatt härlig båtsommar!

Marie

Hej alla goa medlemmar!

I går hade vi vårt årsmöte och jag vill tacka alla medlemmar som hade möjlighet att närvara.

Vi i styrelsen fick en chans att visa och berätta vad vi arbetat med det sista året och det blev en bra diskussion kring ett eventuellt övertagande av Klädesholmens gästhamn. Vi fick mandatet av er medlemmar att fortsätta en diskussion med Tjörns hamnar om ett avtal kring eventuellt övertagande av gästhamnen. Sonny Fjellström är den i styrelsen som kommer att ha ett gästhamnsansvar denna säsongen och “praoa” hos Skärhamns båtförening för att bli insatt i alla detaljer.

Till hösten hoppas vi kunna sitta ner med Tjörns hamnar och förhandla inför säsongen 2023.

Vi har vår första arbetsdag lördagen den 9 april kl. 9.00. På mötet berättade jag om möjligheten att utföra arbetsplikt vid andra tillfällen än arbetsdagarna. Uppslutningen brukar vara massiv och det fattas ofta arbetsuppgifter till alla som kommer, ett angenämt bekymmer. Till exempel behöver våra bryggor spolas innan alltför många båtar sjösatts och detta är en av uppgifterna som fungerar alldeles utmärkt att göra snarast. Ta kontakt med Lennart  i så fall.

Jag tog också upp att vi så snart som möjligt vill veta om ni inte tänker nyttja er båtplats i sommar. Kön till andrahandsplatser växer dagligen och Gösta önskar veta om han har några att dela ut denna säsongen. Meddela honom om det är aktuellt.

Hej, kul att få träffa er här!

Ni har hittat till KVH:s nystartade hemsida. Här tänker vi i styrelsen att kunna delge er både viktig information, som våra ordningsregler och stadgar, tillsammans med mer lättuggat material. Vi har som plan att använda kalendern för att lägga in allt som händer i hamnen och även publicera foton vi tar vid olika tillfällen. Vi är i uppbyggnadsfasen och kommer att komplettera med material allt eftersom.

Här finns också all kontaktinformation ni kan tänkas behöva. Vår förhoppning är att ni tittar in emellanåt och att vår hemsida blir levande i vår förening. 

Varmt välkomna!

Marie Andersson, ordförande

    pastedGraphic.png