Skip to main content

Hej!

Snart stundar en av mina favorithögtider, julen. Många dagar ledigt med möjlighet till mycket tid med familj och vänner.
Hösten har avlöpt väl i vår hamn och nu står båtarna uppradade inför vintervila. I år är det ca 65 båtar på land.
   Under året som gått har vi internationellt bekämpat pandemin och lokalt har vi kämpat på med vår hamn. Vi har haft ett avtal med kommunen om en av våra toaletter, detta har i år fungerat bra. Mitt i sommaren kom beslutet att vår spolplatta blivit godkänd.
   Gästhamnens och vårt samarbete har fungerat bra, beläggningen har varit lika bra som förra sommaren, men ännu är inget beslut taget om Skärhamns Båtförening ska driva den även nästa sommar.
   Arbetsdagarna har, som vanligt de sista åren, varit mycket välbesökta. Vi vågade oss till och med på att bjuda på ärtsoppa efter höstens arbetsdag i oktober!
   I styrelsen har vi arbetat med planering och uppstart av en hemsida till föreningen. Detta arbetet är i sin linda, men vi har haft god hjälp av en av våra medlemmar. Vi hoppas kunna visa en hyfsat färdig hemsida på årsmötet till våren!
   Ett stort arbete under nästan hela året har varit att samla in försäkringsbrev från alla er medlemmar. Detta slutfördes i oktober.
Arbetet med att byta ut kättingar på våra flytbryggor kunde inte genomföras under förra vintern, men är nu inplanerade under början av 2022.
   Vi har säkrat upp elen och hoppas nu slippa att säkringarna går vid hög användning.
   Belysningen är utbytt men det återstår en belysning till. Den kommer att monteras under våren samtidigt som vi planerar att dra ström till bryggan vid sjöbodarna.
   Som ni märker händer det mycket under ett år och vi arbetar vidare för att göra vår hamn ännu bättre för oss alla under 2022. Vi hoppas att kunna genomföra ett årsmöte inomhus under våren, men mer info om detta kommer i början av året.
   Vi vill till sist, med två foton tagna denna soliga söndag, önska er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År och så hörs vi igen 2022!

Leave a Reply

Verifierad av MonsterInsights